Yalova Haber
HV
28 MART Perşembe 20:37

İki Ülkeden Petrol Kararı

Rusya’nın petrol üretimini azaltma kararının ardından Suudi Arabistan da OPEC ülkeleriyle koordinasyon halinde günlük petrol üretimini azaltma kararı aldığını duyurdu.

Özel Haber
Giriş Tarihi : 02-04-2023 22:57
İki Ülkeden Petrol Kararı

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'da konuyla ilgili Enerji Bakanlığı kaynaklarına dayandırılan bir haber yayımlandı. Söz konusu haberde, Suudi Arabistan’ın OPEC+ ülkeleriyle koordinasyon halinde günlük petrol üretimini mayıs ayından yıl sonuna kadar 500 bin varil azaltma kararı aldığı aktarıldı.

Kararın Kasım 2022'de alınan kesinti kararına ek olduğu kaydedilen haberde, Enerji Bakanlığı yetkilisinin, petrol üretimindeki kısıtlamanın petrol piyasasının istikrarını desteklemeyi amaçlayan bir ihtiyati tedbir olduğunu vurguladığı aktarıldı.

OPEC+ ülkeleri, geçtiğimiz senen 5 Ekim’de yapılan toplantıda günlük petrol üretiminin Kasım 2022'den itibaren günlük 2 milyon varil azaltılması yönünde karar almıştı.

RUSYA'DAN PETROL ÜRETİMİNİ AZALTMA KARARI

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, yaptığı yazılı açıklamada, ABD ve Avrupa’daki bankacılık krizi ve dünyada enerji alanında atılan hatalı adımlar nedeniyle petrol piyasasında yüksek oynaklık ve öngörülemez süreçlerin yaşandığını vurguladı.

Rusya’nın önleyici bir adım olarak petrol üretiminde kısıntıya gitme kararı aldığını belirten Novak, “Petrol üretimimizi, şubat üretim hacmimize kıyasla yıl sonuna kadar günlük 500 bin varil düzeyinde azaltacağız.” ifadesini kullandı.

AdminAdmin

YORUMLAR