Yalova Haber
HV
29 MART Cuma 09:16

AK Partili Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak tutuklandı

Depremle ilgili yürütülen soruşturmada AK Parti’li Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-02-2023 19:17   Güncelleme : 25-02-2023 19:17
AK Partili Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak tutuklandı

 Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden ağır hasar alan ve yüzlerce kişinin yaşamını yitirdiği Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde yıkılan binalarla ilgili soruşturma sürüyor.

Çöken binaların müteahhidi olan Yunus Kaya ile ortaklığı ve inşaat aşamasında belediyenin yapması gereken denetimleri gerçekleştirmediği öne sürülen Ökkeş Kavak'ın, ilk ifadesinde, deprem felaketinde çok sayıda yakınını kaybettiğini, daha önce müteahhitlik yaptığını ancak belediye başkanı olduktan sonra şirketi, kardeşi Osman Kavak'a devrettiğini söylediği kaydedildi.

Başkan Kavak, ifadesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu arada Başkan Ökkeş Kavak, sosyal medya hesabından dün yaptığı paylaşımında, ″Ya Rab ! Ülkemizi, devletimizi ve aziz milletimizi her türlü belâ, afet ve müsibetlerden koru. Devletimize ve milletimize güç, kuvvet ver. Allah’ın selamı, rahmeti, bereketi, mağfiret ve hidayeti hepimizin üzerine olsun. Cumamız Mübarek Olsun. #HayırlıCumalar″ ifadelerini kullanmıştı.

 

AdminAdmin

YORUMLAR