Yalova Haber
HV
28 MART Perşembe 21:15

Ukraynalı ve Rus karikatüristler barış için Efes Selçuk'ta buluştu

Efes Selçuk’ta 1 Eylül Dünya Barış Günü sebebiyle “Dünya Barış Günü Karikatür Sergisi” açıldı.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 03-09-2022 11:41   Güncelleme : 03-09-2022 11:41
Ukraynalı ve Rus karikatüristler barış için Efes Selçuk'ta buluştu

AYDIN (İGFA 5 kıta, 62 ülkeden 315 karikatüristin 990 eseriyle başvurduğu “Dünya Barış Günü Karikatür Sergisi” kapsamında sergiye eserlerini göndererek katılım gösteren 102 sanatçının barış ile ilgili karikatürleri İstasyon Meydanı’nda sergileniyor.

Küratör Menekşe Çam öncülüğünde yapılan çağrı ile barışa ilham veren karikatürleri buluşturan sergi yoğun ilgi gördü. Sergi açılışında bir konuşma yapan Karikatürist Menekşe Çam; “Dünyanın her yerinden sanatçıların barış üzerine duygularına ve düşüncelerine tanıklık ettik. Bir aydan kısa bir sürede 62 ülkeden 315 karikatüristten 990 eser bize ulaştı.  Karikatür,  en zor zamanlarda, en karanlık zamanlarda bilinmeyeni, görünmeyeni farkındalık yaratmak amacıyla ortaya çıkaran bir çeşit sanat dalıdır” dedi.

Karikatürlerin aynı zamanda geleceğe bırakılacak önemli mesajlar olduğunu belirten Menekşe Çam; “Karikatürler iletişim aracıdır, protesto aracıdır, Aktivist bir eylemdir. Bu sergi için İtalya, Suudi Arabistan, Moğolistan, Myanmar, İspanya ve Arjantin’in de aralarında bulunduğu 62 ülkeden 315 karikatürist çalışmalarını bize gönderdi. Özellikle Rusya ve Ukrayna’dan gelen karikatürler bizi çok etkiledi” dedi.

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel,  Menekşe Çam’ın bir kadın olarak karikatür sanatına emek vermesinin çok kıymetli olduğunun altını çizerek; “Barışla ilgili bir şeyler söylenmesi gereken bir dönemde bu sergiye adım atmış olmak bizim için çok değerli. Bu sergiye rekor bir katılım olmasının sebebi Menekşe Çam’ın bir karikatürist olarak bu sergiye verdiği değerdir.  Barış hepimiz için, çocuklar için, geleceğe güvenle bakabilmek için çok önemli” dedi.

Uluslararası Dünya Barış Günü Karikatür Sergisi 5 Eylül’e kadar İstasyon Meydanı’nda ziyarete açık kalacak. 

AdminAdmin

YORUMLAR