Yalova Haber
HV
28 MART Perşembe 22:00

“ESKAT” CAN KURTARIYOR

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-02-2023 21:59   Güncelleme : 09-02-2023 21:59
“ESKAT” CAN KURTARIYOR

Yaşanan deprem felaketinin hemen ardından 30 kişilik ekibiyle yola çıkan ESKAT, tam donanımlı arama kurtarma aracıyla deprem bölgesinde kurtarma çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Adıyaman’da bulunan ESKAT ekibi, Mehmetçik, AFAD ve UMKE ekipleriyle birlikte arama kurtarma çalışmalarını canla başla sürdürüyor. Ekipler ilk olarak 6 saatlik çalışmayla 15 yaşındaki Sudenaz’ı enkazdan çıkarmayı başardı. Ardından depremin 42. saatinde mucizevi bir kurtarış yaşandı. Gölbaşı Kandırmaz mevkisindeki 3 katlı binanın enkazı altında kalan 65 yaşındaki Salih Kuşpınar’ı kurtarma çalışmaları yaklaşık 3 saat sürdü. ESKAT, depremin üzerinden geçen 42 saatin sonunda Kuşpınar’ı enkazdan sağ olarak çıkardı. Arama çalışmalarına hız kesmeden devam eden ekipler, Suriye uyruklu 35 yaşındaki Ömer el-Ömer’i depremin 49. saatinde yaklaşık 7 saat süren çalışmayla kurtardı.

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu da depremlerden zarar gören Adıyaman’a gitti. Arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi alan Göksu, çalışmaları yerinde inceliyor ve Esenler ekibini organize ediyor. Acılı ailelerle görüşen Göksu, talepleri aldı ve depremzedelere her türlü yardımın yapılacağını söyledi.

#ozelhaber

Medektif

AdminAdmin

YORUMLAR