Yalova Haber
HV
29 MART Cuma 15:49

Beklenen Müjde Bayramda Açıklanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülke genelinde yürüteceğimiz afetlere dirençli şehirler projeleriyle ilgili hazırlıkları da hızla sürdürüyoruz. Bayram günü İstanbul'da bununla ilgili de bir müjdemiz olacak." dedi.

Özel Haber
Giriş Tarihi : 19-04-2023 22:13
Beklenen Müjde Bayramda Açıklanacak

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Bulvarı'nda düzenlenen partisinin Denizli mitinginde halka hitap etti.

Denizli ziyaretinden 10 gün sonra Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan bu nedenle uzunca bir süre tüm dikkatlerini ve enerjilerini deprem yaralarının sarılmasına verdiklerini kaydetti.

Deprem bölgesini asla ihmal etmediklerini vurgulayan Erdoğan, bakanların ilk günden beri gece gündüz sahalarda olduğunu, kendisinin de depremin ilk gününden itibaren her ili defalarca ziyaret ettiğini anımsattı.

Arama kurtarmadan enkaz kaldırmaya, geçici barınma ve yardımdan kalıcı konutların temel atmalarına kadar çalışmaların her adımını bizzat yerinde gördüklerini ifade eden Erdoğan, "Amacımız 319 bini bir yıl içinde olmak üzere 650 bin yeni konut yaparak depremde yıkılan şehirlerimizi en kısa sürede ayağa kaldırmaktır. Devletimizin gücü, milletimizin dayanışmasıyla, inşallah bu hedefe ulaşacağız." diye konuştu.

"BAYRAMIN İKİNCİ GÜNÜ İLK KÖY EVLERİNİ TESLİM EDECEĞİZ”

Depremin üzerinden henüz 2,5 ay bile geçmemişken bayramın ikinci günü, yapımı tamamlanan ilk köy evlerini teslim edeceklerini açıklayan Erdoğan şunları kaydetti:

"Ülke genelinde yürüteceğimiz afetlere dirençli şehirler projeleriyle ilgili hazırlıkları da hızla sürdürüyoruz. Bayram günü İstanbul'da bununla ilgili de bir müjdemiz olacak. Elbette ülkemizin önümüzdeki 5 yılıyla ilgili projelerimiz sadece deprem hazırlıklarından ibaret değil. Son 20 yılda ülkemizi asırlara bedel demokrasi ve kalkınma atılımlarıyla tanıştırmış bir iktidarız. Hem demokrasimizi geliştirmeye hem yeni yatırımlarla kalkınmamızı hızlandırmaya yönelik pek çok projemiz, seçim beyannamemizde var."

"EV HANIMLARIMIZIN DAHA KISA SÜREDE EMEKLİ OLABİLMELERİNİ SAĞLAYACAĞIZ"

Aile Kalkanı Programı ile ev hanımlarından çocuk ve gençlere kadar ailenin tüm bireylerine destek vereceklerini işaret eden Erdoğan şöyle konuştu:

"İlk müjdemiz ev hanımlarına. Evlerimizin yükünü çeken ev hanımlarımıza emeklilik hakkı getiriyoruz. Emekli olmak isteyen ev hanımlarımızın primlerinin üçte birini devlet olarak biz karşılayacağız. Yıpranma hakkı da vererek, ev hanımlarımızın daha kısa sürede emekli olabilmelerini sağlayacağız. İkinci müjdemiz gençlerimize. Eğitimlerinden iş kurmalarına ve evliliklerine kadar her aşamada gençlerimizin yanında yer alıyoruz. Kimi hibe kimi faizsiz kredi şeklindeki maddi desteklerle gençlerimizi hayata hazırlıyoruz. Evlenmek isteyen gençlerimize 2 yılı ödemesiz, 48 ay vadeli faizsiz 150 bin lira kredi vereceğiz. Böylece gençlerimiz maddi sıkıntıya düşmeden, kolayca altından kalkabilecekleri şartlarla yuvalarını kurabilecek. Üçüncü müjdemiz ailenin tüm fertlerine. Her ailede en az bir kişinin istihdama katılmasını temin edeceğiz. Bir başka ifadeyle en az bir bireyinin çalışmadığı aile bırakmayacağız. Bu amaçla istihdam edilen kişinin gerekirse sigorta primini gerekirse maaşının bir kısmını devlet olarak biz karşılayacağız."

"DENİZLİ'DE TOPLAM 3 BİN 150 KONUT İNŞA EDECEĞİZ"

Erdoğan, eğitimde Denizli'ye 4 bin 264 yeni derslik inşa ettikleri, gençlik ve sporda 8 bin 104 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtıkları, 58 adet spor tesisi yaptıkları bilgisini vererek, şöyle devam etti:

"Şehrimizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yaklaşık 3 milyar lira tutarında kaynakla destek olduk. Sağlıkta 14'ü hastane olmak üzere 38 sağlık tesisini hizmete aldık. Denizli'ye bin yataklı bir şehir hastanesi kazandırma çalışmalarında şu anda ihale sürecindeyiz. Çevre ve şehircilikte TOKİ vasıtasıyla 10 bin 815 konutu tamamlayıp, hak sahiplerine teslim ettik. 834 konutun yapımına devam ediyoruz. 'İlk Evim Projemiz' kapsamında Denizli'de toplam 3 bin 150 konut inşa edeceğiz. 'İlk Arsam Projemiz' kapsamında 16 bin alt yapısı hazır arsayı sizlerin hizmetine sunacağız. 'İlk İşyerim Projemiz' çerçevesinde yapacağımız 300 iş yerini esnaf kardeşlerimize vereceğiz. Kentsel dönüşümde, şehrimizde riskli yapı olarak belirlediğimiz 5 bin 990 bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdik. Denizli'deki 7 millet bahçesi projemizden 2'sini hizmete açtık, 3'ünün yapımı, 2'sinin projelendirme çalışmaları sürüyor."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ulaştırmada 65 kilometreden devraldıkları bölünmüş yol uzunluğunu 442 kilometreye çıkardıklarını belirterek, "Çeşitli ilçe yollarımızdaki çalışmalarla inşası devam eden Aydın-Denizli-Antalya Otoyolu'nu seneye bitiriyoruz. Bu otoyolun bitmesiyle Denizli ile ülkemizin önemli turizm merkezleri arasındaki ulaşım kolaylaşacak, bölgenin ticari potansiyeli artacaktır." dedi.

"ESERLERİMİZLE DENİZLİ'Yİ, TÜRKİYE YÜZYILI'NA HAZIRLADIK"

Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin bağlantısı olan Selçuk-Ortaklar demiryoluna yapacakları ikinci hattın proje çalışmalarını tamamladıklarını, yakında ihaleye çıkacaklarını dile getiren Erdoğan, Çardak Havalimanı'na yeni bir terminal binası yaparak, havalimanını büyüttüklerini anımsattı.

Tarım ve ormanda, 18 baraj, bir içme suyu tesisi, 75 sulama tesisi, 5 arazi toplulaştırma projesi, 92 taşkın koruma tesisi, 10 gölet, 4 yer altı depolama tesisi ve 11 hidroelektrik santrali inşa ettiklerini aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bütün bunlarla beraber, inşa ettiğimiz sulama projeleriyle Denizli'de 897 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtık. Denizlili çiftçilerimize toplam yaklaşık 4 milyar lira tutarında tarımsal destek sağladık. Sanayi ve teknolojide, Denizli Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesine bir Teknopark, 15 araştırma geliştirme merkezi, 12 tasarım merkezi kurduk. Enerjide, Denizli ve 15 ilçesine doğal gaz arzı sağladık. Önümüzdeki süreçte Bekilli'ye de doğal gaz arzı sağlamayı planlıyoruz. Saatlerce saysak bitmeyecek eserlerimizle Denizli'yi, Türkiye Yüzyılı'na hazırladık."

Erdoğan, yarın Karadeniz doğal gazını ateşleyeceklerini belirterek, "İnşallah yarın Filyos'tayım. Orada iftarı yapacağız, iftarımızı yaptıktan sonra da doğal gazımızı ateşleyeceğiz. İnşallah 14 Mayıs'ta vereceğiniz destekle Türkiye Yüzyılı'nı da birlikte inşa edeceğiz." dedi.

AdminAdmin

YORUMLAR