Yalova Haber
HV
28 MART Perşembe 23:52

Depremzede Gençlere Ek Kontenjan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Deprem illerimizdeki lise öğrencilerimize, kendi illerindeki devlet üniversitelerine yerleşirken genel yerleştirme dışında yüzde 25 ilave kontenjan ayırıyoruz.” dedi.

Özel Haber
Giriş Tarihi : 09-05-2023 21:06
Depremzede Gençlere Ek Kontenjan

Partisinin İstasyon Meydanı'nda düzenlediği mitingde, deprem bölgesindeki lise öğrencilerine bir müjde vermek istediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Deprem bölgesi illerimizdeki devlet üniversitelerimizde, bu öğrencilerimiz için genel yerleştirme dışında yüzde 25 oranında ayrı bir kontenjan ayıracağız. Bu öğrencilerimiz, ülke genelindeki sıralamanın dışında kendi aralarındaki puan önceliğine ve tercih sırasına göre ayrılan ilave kontenjanlara yerleşebilecek. Ayrıca özel üniversitelerin tamamındaki her programda bu öğrencilerimize 1'er kişilik yer tahsis edilecek. Toplamda 21 bin 560 öğrencimizin yararlanacağı bu kararların, 2023-2024 eğitim öğretim yılında üniversiteye yerleşecek gençlerimize hayırlı olmasını diliyoruz."

"MUHALEFET, KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN ANLAMAZ"

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Adana ile birlikte 11 ilde hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle yad eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rabb'imden ülkemizi her türlü afetten, kazadan, beladan muhafaza eylemesini niyaz ediyorum. Depremin hemen ardından 8 Şubat'ta Adana'daydım. Depremde ağır can kaybı ve yıkım yaşayan 11 ilimizin her birini defalarca ziyaret ettim. Hem milletimizle dayanışmamızı gösterdik hem çalışmaları yerinde takip ettik hem de bundan sonraki işlerin planlamasını sizlerle beraber yaptık. Şehirlerimizi ayağa kaldıracak inşa ve ihya faaliyetlerini dünyada eşi benzeri görülmemiş bir hızla yürütüyoruz. Enkazları tamamen kaldırdık. 837 bin çadırın yanı sıra 100 bin konteynerin kurulumunu tamamladık. Ayrıca 142 bin konut ve köy evinin inşa sürecini başlatırken 59 bininin de temelini attık. Bizde laf yok, icraat var. Onlar konuşur. Deprem bölgesinde 650 bin yeni konut yapacak, bunun 319 binini de 1 yıl içinde teslim edeceğiz."

Erdoğan, Adana'nın depremi nispeten daha az can kaybı ve hasarla atlatan bir şehir olduğunu dile getirdi.

Adana'da sadece depremin yol açtığı yıkımları telafi etmeyi değil, gelecekte yaşanabilecek afetleri de dikkate alarak daha kapsamlı bir kentsel dönüşüm planladıklarına dikkati çeken Erdoğan, şunları söyledi:

"Muhalefet, kentsel dönüşümden anlamaz, böyle bir şeyi de kabul etmez ama biz geleceğe hazırlığımızı yapıyoruz. İnşallah, Adana'yı burada yaşayan her bir kardeşimin, güven ve huzurla evlerinde oturduğu bir yer haline getireceğiz. Bunun için sizden biraz sabır, biraz da destek istiyoruz. Çünkü bu büyük yükün altından ancak devlet ve millet el ele vererek kalkabiliriz. Allah'ın izniyle bunu başaracağımıza da yürekten inanıyorum."

"ADANA'YI DOĞU AKDENİZ'İN EN BÜYÜK LOJİSTİK ÜSSÜ YAPMAKTA KARARLIYIZ"

1 yıl önce gençlerimizle bir araya geldiğimizde 'Adanalı'yız Allah'ın adamıyız' demiştik. Bugüne kadar ne söz verdiysek yaptık. Adana'ya 21 yılda 126 milyar liralık kamu yatırımı yaptık. Adana'da Belediye Başkanlığı kimde? Ne yaptı? Hastane yapmış ya. Çadırdan hastane yapmış ya. Hiç hizmet aldınız mı? Şehir hastanemiz nasıl? Şehrimize 2 devlet üniversitesini kurduk. 33 bin seyirci kapasiteli stadyumu yaptık mı? Biz yaptık.

Adana Demirspor bu sene iyi gidiyor. Fiziki imkanlar olunca hava değişiyor. Eski Milli Mefruşat Fabrikası'nı en büyük müzeye dönüştürdük. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 14 milyar lira üzerinde kaynak aktardık. 70 sağlık tesisi yaptık. Hastanemiz depremde büyük hizmetler etti. TOKİ ile 15 bin 552 konutu hak sahiplerine teslim ettik. Şimdi de 6 bin konut yapacak, 500 esnafımıza iş yeri inşa edecek, 35 bin arsa vereceğiz. 249 kilometreden aldığımız bölünmüş yol mesafesini 431 kilometreye çıkardık.

İnşası süren yolların bir kısmını bu yıl, bir kısmını önümüzdeki yıllarda tamamlıyoruz. Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattını 2025'te hizmete alacağız. Bölgesel havalimanımız açıldıktan sonra bu yalancı kapatılacağını söylüyor. Bizim için Adanalı ne derse odur. Adana'yı Doğu Akdeniz'in en büyük lojistik üssü yapmakta kararlıyız. Bu adam yalancı. Akşam yalan sabah yalan. Neye dayanarak bunu söylüyorsun. 11 baraj, 38 sulama tesisi, 1 gölet ve 28 hidroelektrik tesis inşa ettik. Çiftçilerimize 6,5 milyar liralık tarımsal destek verdik.

Ülkemizi büyütürken en çok saldırıya uğradığımız alanlardan biri ekonomi. Gezi olaylarıyla başlayan sürecin her aşamasında ekonomimiz hedef alındı. Dünyada eşi görülmemiş şekilde sosyal medyada Türkiye ekonomisini mahvetme naraları atıldı.

'Yatırım yapmayın' çağrısı yapıldı. Her türlü ihaneti sergilediler. Biz saldırılara cevabımızı nasıl savunma sanayimizi kurarak cevap verdiysek, ekonomi tuzaklarını da kendi ekonomi politikalarını hayata geçirerek göğüsledik. Sıkıntılar çektik ama hepsi çökertildi. Gabar'da bulduğumuz petrolü de ekledik.

Yenilenebilir kaynaklarda Avrupa'da bir numaraya çıktık. Bu şekilde elde ettiğimiz milyarlarca doları ne yapacağız. Okul yaptık, hastane konut baraj yol yaptık. Hamdolsun altyapımızı büyük ölçüde tamamladık. Artık kaynakları vatandaşlarımızın refahını yükseltmek için kullanmakta kararlıyız.

AdminAdmin

YORUMLAR