Yalova Haber
HV
28 MART Perşembe 18:41

Altay, TSK’ya Teslim Ediliyor

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Arifiye’de üretilen ilk milli muharebe tankı Altay'ın pazar günü TSK‘ya teslim edileceğini açıkladı.

Özel Haber
Giriş Tarihi : 21-04-2023 21:51
Altay, TSK’ya Teslim Ediliyor

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 8'inci Komando Tugay Komutanlığı’nda inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Akar başkanlığında, TSK komuta kademesi ile Irak ve Suriye'nin kuzeyindekilerin yanı sıra sınır hattında görevli birlik komutanlarının katıldığı video telekonferans toplantısı düzenlendi.

Toplantıya personelin Ramazan Bayramı'nı kutlayarak başlayan Akar, son dönemde yerli ve milli savunma sanayide sağlanan gelişmelerin ardından Türk Silahlı Kuvvetlerinin etkinliğinin, caydırıcılığının ve saygınlığının daha da arttığını belirtti.

‘SİLAHLI KUVVETLERİMİZİN TEMEL İHTİYAÇLARINI YERLİ VE MİLLİ ÜRETEBİLECEK KAPASİTEYE ULAŞACAĞIZ’

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının yeni "amiral gemisi" TCG Anadolu'nun Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edildiğini, İMECE uydu sisteminin başarıyla yörüngesine fırlatıldığını anımsatan Akar, şunları kaydetti:

"Pazar günü Arifiye'de üretilen ilk milli muharebe tankımız Altay'ı alacağız. Bu da bizim için büyük bir sevinç ve övünç kaynağı olacak. Savunma sanayideki çalışmalarımızın devamı gelecek. Bunların yanı sıra milli muharip uçağımızı uçurmak için mühendislerimiz, işçilerimiz çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor. İHA/SİHA, Kızılelma da savunma sanayideki çalışmaların içinde. Bu alanda ciddi bir atılım, gelişme, mücadele var. İnşallah çalışmalarımızı sürdürerek Silahlı Kuvvetlerimizin temel ihtiyaçlarını yerli ve milli üretebilecek kapasiteye ulaşacağız."

'İŞİN SONUNA DOĞRU GELİYOR GİBİYİZ'

Türk Silahlı Kuvvetlerinin teröristle mücadelesinin yoğun şekilde devam ettiğini vurgulayan Akar, "Bütün göstergelere göre işin sonuna doğru geliyor gibiyiz. Hiçbir şekilde rehavet, şımarıklık, dikkatsizlik yok. Hassasiyetten ödün vermeyecek, aynı ciddiyet, samimiyet ve dikkatle baskıyı sürdüreceğiz." diye konuştu.

Bakan Akar, 40 yıllık terör belasından milleti kurtarmakta kararlı olduklarını belirterek, "Son bir hafta içinde 12'si Suriye'nin, 6'sı ise Irak'ın kuzeyinde olmak üzere 18 terörist etkisiz hale getirildi." ifadesini kullandı.

"ÖNEMLİ BİR AŞAMAYI GEÇTİK"

Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesinde teröristlerin "girilemez" diye nitelendirdiği "Çemçö" adı verilen bölgenin kontrol altına alınmasından dolayı personeli kutlayan Akar, "Bu önemli bir gelişmeydi. Bu aşamayı da geçtik. Kararlıkla mücadeleye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

AdminAdmin

YORUMLAR