Yalova Haber
HV
28 MART Perşembe 11:58

Rektör Polat’a Özbekistan’da

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ve beraberindeki heyet akademik iş birlikleri kapsamında Özbekistan’a gitti. KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ a Özbekistan’daki Oriental University tarafından fahri doktora unvanı verildi.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 24-12-2022 19:29   Güncelleme : 24-12-2022 19:29
Rektör Polat’a Özbekistan’da

Karabük Üniversitesi(KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mücahit Coşkun ve KBÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Oya Çepni Önalan akademik iş birlikleri kapsamında Oriental Üniversitesi, Taşkent Devlet Ulaştırma Üniversitesi (Toshkent Davlat Transport Universiteti) ve Alfraganus Üniversitesini ziyaret etti.

Oriental Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Axmedov Muzaffar Boriyevich ile akademisyenler ve öğrencilerle bir araya gelen KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, KBÜ hakkında bilgiler vererek; Türkiye’de ve uluslararası arenadaki KBÜ’nün başarıları, güçlü yönleri, akademik iş birlikleri, programlar ve yapılan uluslararası çalışmalardan bahsetti.

KBÜ Rektörü Polat’ a Oriental Üniversitesi tarafından fahri doktora töreni düzenlendi.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Taşkent Devlet Ulaştırma Üniversitesi Uluslararası İş Birliğinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turayev Bahodir Khatamovich, Bilimsel İşler ve İnovasyondan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Shaumarov Said Sanatoviç ve beraberlerindeki heyetle iki üniversite arasındaki akademik iş birlikleri konuşuldu. Kampüs gezisinin ardından ziyaretin anısına toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

KBÜ Rektörü Polat’ın bir sonraki durağı akademik iş birlikleri kapsamında Alfraganus Üniversitesi oldu. Rektör Polat ve Rektör Egamberdiyev iki üniversite arasında öğrenci, personel ve araştırmacı değişim programları gerçekleştirme, akademik iş birliği (ortak konferans, seminer düzenleme, bilimsel ve teknik araştırmalar yapma) kültürel ve sportif faaliyetler konusunda ortak etkinlikler düzenleme konularını içeren protokole imza attılar. KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, “Karabük Üniversitesi 100 farklı ülkeden 12000’den fazla öğrenciyle uluslararası bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Başarıları yalnızca uluslararasılaşma da değil, akademik anlamda da çok yol aldık ve alıyoruz. KBÜ, 3 yıldır üst üste dünyanın ilk 1000 üniversitesi arasında bulunuyor. 400’e yakın üniversite ile akademik iş birliklerimiz var ve bugün bir yenisi daha eklendi. Özbekistan’a 3. kez geliyorum. Burası bizim ana yurdumuz bu nedenle her gelişimde ayrı bir heyecan ayrı bir coşku içerisinde oluyorum. Alfraganus Üniversitesi mesafe olarak Karabük Üniversitesine uzak olsa da gönüllerimiz bir. Bu üniversite için elimizden gelen desteği sağlamaya kararlıyız. Anlaşmanın her iki üniversite için de hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Ziyaret hediye takdimi ve hep birlikte çekilen fotoğraf ile sona erdi.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, akademik iş birliği kapsamında Andijon Mashinasozlik Instituti Rektörü Prof. Dr. Turdialiyev Umid Muxtaraliyevich’ i makamında ziyaret etti. İki üniversite arasındaki akademik iş birliklerinin konuşulduğu ziyarette KBÜ Rektörü Polat, Karabük Üniversitesinde Türki Cumhuriyetlerden yaklaşık 2000 uluslararası öğrenci bulunduğunu ve Özbekistan ile kurulan ilişkileri önemsediklerini belirtti.

KBÜ Rektörü Polat’ a Türkiye-Özbekistan ilişkilerinin gelişmesine katkılarından dolayı Andijon Mashinasozlik Instituti tarafından “Fahri doktora töreni” düzenlendi.

Kampüs gezisinin ardından ziyaretin anısına toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, akademik iş birliği kapsamında Andijon Mashinasozlik Instituti Rektörü Prof. Dr. Turdialiyev Umid Muxtaraliyevich’ e akademik iş birlikleri kapsamında makamına ziyaret gerçekleştirdi. İki üniversite arasındaki akademik iş birliklerinin konuşulduğu ziyarette KBÜ Rektörü Polat, Karabük Üniversitesinde Türki Cumhuriyetlerden iki bin kadar uluslararası öğrenci bulunduğunu ve Özbekistan ile kurulan ilişkileri önemsediklerini belirtti.

KBÜ Rektörü Polat’ a Türkiye-Özbekistan ilişkilerinin gelişmesine katkılarından dolayı Andijon Mashinasozlik Instituti tarafından “Fahri doktora töreni” düzenlendi.

Kampüs gezisinin ardından toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

Özbekistan Üniversitelerine düzenlenen akademik iş birlikleri ziyaretlerinde Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’a KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mücahit Coşkun ve KBÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Öğr. Gör. Oya Çepni Önalan eşlik etti.

 

AdminAdmin

YORUMLAR