Yalova Haber
HV
29 MART Cuma 16:53

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı “Bir fikrim var diyen gençleri TEKMER’e bekliyoruz”

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-05-2023 03:58   Güncelleme : 03-05-2023 03:58
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı “Bir fikrim var diyen gençleri TEKMER’e bekliyoruz”

Tuzla’da Bilişim Haftası sebebiyle özel bir etkinlik düzenlendi. Tuzla Halk Eğitim Merkezi’ne giden girişimci kadınlar, Tuzla Belediyesi Kadın Girişimcilik Merkezi’ne giden kadın girişimciler ve Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi’nde eğitim gören ve girişimcilik yapmak isteyen gençler Tuzla Belediyesi teknoloji Geliştirme Merkezi’ni gezdiler. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da girişimcilik yapmak isteyen kadınlar ve gençlere TEKMER’i anlattı. 

Tuzla’da Bilişim Haftası sebebiyle özel bir etkinlik düzenlendi. Tuzla Halk Eğitim Merkezi’ne eğitime giden girişimci kadınlar, Tuzla Belediyesi Kadın Girişimcilik Merkezi’ne giden kadın girişimciler ve Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi’nde eğitim gören ve girişimcilik yapmak isteyen gençler Tuzla Belediyesi teknoloji Geliştirme Merkezi’ni gezdiler. Program kapsamında girişimcilik yapmak isteyen kadınlar ve gençlere KOSGEB Uzmanları tarafından, KOSGEB’e başvuru ve hibe desteği sunumu da yapıldı. Ayrıca Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da girişimcilik yapmak isteyen kadınlar ve gençlere TEKMER’i anlattı. 

“FİKRİM VAR DİYEN HER GENCİMİZE HER TÜRLÜ ORTAMI SAĞLADIK” 

Program sırasında açıklamalarda bulunan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” Biz gençlik eşittir gelecek derken, fikrim var diyen her gencimizi biz her türlü ortamı sağladık. Eğitim, sağlık, belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra okullardaki projeleri desteklemeye, okullardaki eğitim sistemlerini desteklemeye, materyalleri desteklemeyi sürdürdük. Ama dedik ki fikrim var diyen gençleri desteklemek için TEKMER’i Tuzla’da kurarsak sanayi üniversite iş birliği ile bir avantaja çevirelim dedik. Gençlerimize böyle bir fırsat sunduk. Burada bir de süper bilgisayarımız var. Simülasyon bile yapılabilecek Türkiye’nin iki süper bilgisayarından bir tanesi Tuzla TEKMER’de. Askıda CORE ile üniversite öğrencilerine ücretsiz bir şekilde süper bilgisayardan faydalanma imkanı sunduk” dedi. 

“KADINLARIMIZA VE GENÇ KIZLARIMIZA GİRİŞİMCİLİK KONUSUNDA POZİTİF AYRIMCILIK YAPACAĞIZ” 

Başkan Yazıcı,” Buradaki amacımız fikrim var diyen gencimizin ortada kalmaması. Onu yakalayıp önce kendisine, ailesine ve daha sonra ülkemize bir katma değer sağlamasını sağlamak. Kadınlarımız için de aynı şeyi düşünüyoruz. Kadın girişimcilerimize ve genç kızlarımıza pozitif ayrımcılık yapacağız. Lütfen TEKMER’e ilgi duyun. Kadın girişimcilik konusunda, toplumdaki kadın baş tacımızdır demekten yetinmeyeceğiz. Eyleme dönüştüreceğiz. Dönüştürmek zorundayız. Dolayısıyla sizden ricam, kadınlarımızın gençlerimizin benim fikrim var diyen herkesin bizim etimizden sütümüzden faydalanmanızı istiyoruz. Fikrim var diyen herkesin yanında olacağız” dedi. 

Ak Parti 1’inci Gölge Milletvekili Adayı Rüstem Kabil ise,” Eskilerin güzel bir sözü vardır. ‘Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz’ diye. Gerçekten sayın başkanımız hizmet odaklı, teknoloji odaklı en güzel şehircilik örneklerinden bir tanesini veriyor. 2022 yılında 2 olan Teknopark sayısını bugün 90’lara çıkardık. AR-GE’ye de çok büyük yatırımlar yapıyoruz. Binde 5 olan AR-GE’ye ayrılan pay, bugün itibariyle yüzde 1’in üzerine çıktı. Bugün inşallah çocuklarımızdan emanet aldığımız bu vatanı, çocuklarımıza daha da büyüterek teslim etmenin gayreti içerisindeyiz” dedi.

#ozelhaber

AdminAdmin

YORUMLAR