Yalova Haber
HV
28 MART Perşembe 11:12

Öğrencilerin çamaşır kafe keyfi

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin öğrenci dostu hizmetlerinden biri olan Çamaşır Kafe, yeni eğitim öğretim yılında da üniversite öğrencilerinin hizmetinde. Merkezde Üniversite Caddesi’nde ve Tarsus’ta olmak üzere 2 adet Çamaşır Kafe ile hizmet veren Büyükşehir Belediyesi, bu hizmeti ile hem öğrencilerin, hem de ailelerin bütçesine katkı sağlamış oluyor.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 18-10-2022 09:34   Güncelleme : 18-10-2022 09:34
Öğrencilerin çamaşır kafe keyfi

MERSİN (İGFA Hafta içi sabah 08.00 akşam 17.00, Cumartesi günü ise 09.00-17.00 saatleri arasında hizmet sunan Çamaşır Kafeler; ferah ortamı ile wi-fi, ücretsiz çay ikramı ve mini kütüphane hizmeti de veriyor.

Piyasada 80 ile 120 lira aralığında yıkanan çamaşırlar, Çamaşır Kafe’de ücretsiz bir şekilde yıkanıp kurutuluyor. Çamaşır deterjanı için de herhangi bir ücret ödemeyen öğrenciler, yıkanan ve kurutulan kıyafetlerini ütüleme imkanına da sahip.  Okul ve yurda yakın lokasyonuyla ulaşım sorunu da yaşatmayan Çamaşır Kafe, öğrencilerin bütçelerinde ve zamanlarında büyük tasarruf sağlıyor.

Çamaşır Kafe uygulamasından öğrencilerin büyük memnuniyet duyduklarını ve bu uygulamanın bütçelerine önemli ölçüde katkı sağladığını belirten Sosyal Hizmetler Dairesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Suzan Dönmezler, “Öğrencilerimiz kitap okuyup, kahvelerini ve çaylarını içtikleri sıcak bir ev ortamında, çamaşırlarını da yıkıyorlar. Bu hizmetten; öğrenci belgeleri ile müracaat edip, kayıtları yapıldıktan sonra haftada 3 kez yararlanabiliyorlar” ifadelerini kullandı.

“Çamaşırlarımız yıkanırken, dersimize çalışabiliyoruz”

Mersin Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği 4. sınıf öğrencisi Ayşenur Kurtoğlu, düzenli olarak Çamaşır Kafe hizmetinden faydalanan öğrencilerden. Çamaşır Kafe’yi 2 yıldır kullandığını ve gayet de memnun olduğunu kaydeden Kurtoğlu, “Ben yurtta kalıyorum ve yurtta çok fazla sıra oluyor. Bir de haftanın bir günü sıra alma günümüz var. O gün de müsait olamayabiliyoruz. O yüzden düzenli olarak buraya arkadaşımla çamaşırlarımızı getiriyor ve yıkatıyoruz. Çamaşırımız yıkanırken, aynı zamanda kitaplarımızı getiriyor ve ders çalışıyoruz” diye konuştu.

“Çalışanlar bir abi, abla, kardeş gibiler”

Hizmeti, arkadaşları aracılığıyla yeni duyduğunu ve okul açıldığından beri Çamaşır Kafe’yi kullandığını ifade eden Mersin Üniversitesi İngiliz Dil Bilimi 2. sınıf öğrencisi Yağmur Karakoç, “Çok memnunum. Çalışanlar bir abi, abla, kardeş gibi davranıyorlar bize. Kitap okuyabiliyorum burada, satranç oynayabiliyorum. Makineler çok iyi. Kurutma makinesi ve ütümüz de var. Ben çok pahalı olduğu için ütü alamadım. Burada istediğim kadar ütü yapabiliyorum” dedi.  

“Tamamen ücretsiz olması bizim için çok avantajlı”

Çamaşır Kafe’den yararlanan bir diğer öğrenci de Diş Hekimliği Fakültesi 4.cü sınıf öğrencisi Berivan Dinler. Kafeyi aynı zamanda kütüphane olarak kullanan Dinler, “Tamamen ücretsiz olması bizim için büyük avantaj. Öğrenci olunca, ücretsiz hizmetler bizim için çok daha faydalı oluyor. Aynı zamanda kütüphane olarak da kullanabiliyor olmamız çok güzel. Çünkü çamaşırlarımızı yıkarken, bir yandan da ders çalışıp kitap okuyoruz. Ayrıca ücretsiz içeceklerden de faydalanıyoruz. Gayet mutluyuz böyle olmasından” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin

YORUMLAR