Yalova Haber
HV
29 MART Cuma 00:49

'Koca Yusuflar' Sudan’da

Çatışmaların yaşandığı Sudan'dan Türk vatandaşlarının tahliyesi için Türk Silahlı Kuvvetlerine ait ikisi "Koca Yusuf" olarak bilinen A400M olmak üzere toplam 5 nakliye uçağını görevlendirildi.

Özel Haber
Giriş Tarihi : 27-04-2023 22:20
'Koca Yusuflar' Sudan’da

Kayseri Sanayi Odasının olağan meclis toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sudan'da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasındaki çatışmaların devam ettiğini belirtti.

Akar, "Bu durumlara bağlı olarak da Sudan'da yaşayan vatandaşlarımızın tahliyesine yönelik Dışişleri Bakanlığımızla planlama yaptık ve bunu uygulamaya başladık. Bir kısım vatandaşlarımızın Etiyopya üzerinden tahliyesi gerçekleşti" dedi.

"VATANDAŞLARIMIZIN TÜRKİYE'YE TAHLİYESİ İÇİN 5 UÇAĞIMIZI TAHSİS ETTİK"

Bakan Akar, hala tahliye ihtiyacı olan yerlere yönelik de faaliyetlerin devam ettiğinin altını çizdi:

"Bu yerlere yönelik çalışmalarımız sürüyor. Kalan vatandaşlarımızın Türkiye'ye tahliyesi için 5 uçağımızı tahsis ettik. Bu uçaklarımızın emniyetli şekilde görevlerini yapabilmesi için gerekli planlama ve koordinasyon yapıldı. Süreci yakından takip ediyoruz. C-130 tipi üç uçağımızın, Hartum'un kuzeyindeki Wadi Sayidna'dan 210 vatandaşımızın tahliye etmesine yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Diğer taraftan da A400M tipi iki uçağımızı da Port Sudan'a indirdik. Orada 250 vatandaşımızın olduğu yönünde bilgimiz var. Bu uçaklarımızdan biri birazdan vatandaşlarımızı yurda getirmek için Port Sudan'dan havalanacak."

"TAHLİYELER YARIN AKŞAMA KADAR VATANDAŞLARIMIZIN TÜRKİYE'YE TAHLİYESİ TAMAMLANMIŞ OLACAK"

Uçakların intikallerini yakından takip ettiklerini vurgulayan Akar, "Yarın akşama kadar vatandaşlarımızın Türkiye'ye tahliyesi tamamlanmış olacak. Bu arada hem bölge hem Dışişleri Bakanlığımız ile temaslarımızı sürdürüyoruz. Emniyetli şekilde vatandaşlarımızın tahliyesi için çalışıyoruz ve inşallah bunu başarıyla tamamlayacağız" dedi.

AdminAdmin

YORUMLAR