Yalova Haber
HV
28 MART Perşembe 21:53

Hatay’da Duygulandıran Sarılma. Günler Sonra Kendisini Enkazdan Kurtaran Ekiple Buluştu

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyene 7,7 ve 7,6 büyüklüğünd

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-02-2023 14:06   Güncelleme : 14-02-2023 14:06
Hatay’da Duygulandıran Sarılma. Günler Sonra Kendisini Enkazdan Kurtaran Ekiple Buluştu

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyene 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin üzerinden 8 gün geçti. Tuzla Belediyesi Arama ve Kurtarma Ekipleri, yüzyılın felaketinin yaşandığı 10 ilden birisi olan Hatay’da arama ve kurtarma çalışmalarını ilk günden itibaren aralıksız sürdürüyor.

Depremlerin yaşandığı ilk anda Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın talimatları ile hazırlanan AFAD’ın koordinasyonunda ise bölgeye intikal ederek çalışmalarını sürdüren ekiplerin 36 saat sonra enkaz altından çıkardığı bir depremzede, günler sonra Hatay’ın Antakya ilçesinde çalışmalarını sürdüren Tuzla Belediyesi Arama ve Kurtarma Ekibini ziyaret etti. Depremzedenin kendisini kurtaran ekibe sarıldığı an ise duydu dolu anlar yaşanmasına sahne oldu.

“BENİ BIRAKIP GİDECEKSİNİZ DİYE KORKTUM”

36 saat enkaz altında kaldıktan sonra kendisini kurtaran ekiple bir araya gelen Hataylı depremzede,” Kurban olurum ben sana. Çok seviyorum seni. Allah işinizi rast getirsin. Orada nasıl çalıştınız. Kazdınız beni çıkardınız. Ama en çok moral verdin ya, o beni ayakta tuttu. Beni bırakıp gideceksiniz diye korktum. ‘Abi seni almadan gitmeyeceğim, söz’ dedin ya, beni almadan gitmediler. Allah kuvvetinizi artırsın” dedi.

“NE BÜYÜK METANET, NE BÜYÜK BİR GÖNÜL”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” Ekiplerimizin Hatay’da enkaz altından kurtardığı vatandaşlarımız ziyaretlerine gelmişler. Ne büyük bir metanet, ne büyük bir gönül. Geçmiş olsun, hepimize geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

#ozelhaber

Medektif

AdminAdmin

YORUMLAR