Yalova Haber
HV
28 MART Perşembe 12:29

Bursa Yıldırım'da 'büyük' dönüşüm

Bursa'da Yıldırım Belediyesi, ‘2022 Tapu ve Dönüşüm Yılı’ kapsamında yeni, konforlu, sağlıklı ve güvenli yaşam alanları inşa etmek amacıyla imar uygulamaları ve tapu çalışmalarını sürdürüyor.

YEREL
Giriş Tarihi : 19-08-2022 14:33   Güncelleme : 19-08-2022 14:33
Bursa Yıldırım'da 'büyük' dönüşüm

BURSA (İGFA Yıldırım Belediyesi, Sinandede Mahallesi’nde özel sektör eliyle gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm projesinin startını verdi.

28 bin 500 metrekarelik alanda gerçekleştirilen düzenleme ile 16 bin metrekarelik konutlaşma alanı, 7 bin metrekare yol alanı, 4 bin 500 metrekare park alanı ve bin metrekare belediye hizmet alanı elde edilecek.

Sinandede Kentsel Dönüşüm Projesi ile 220 konut ve 8 adet iş yerini barındıran 130 riskli yapı yıkılarak yerine ise 465 konut ve 15 ticari ünite yapılacak. Proje ile yaklaşık değeri 70 milyon TL olan 12 bin 500 metrekarelik sosyal donatı alanı tek kuruş ödemeden kamuya kazandırılacak ve belediye önemli bir tasarruf sağlamış olacak.

Özel sektör eliyle yapılacak dönüşüm kapsamında gerçekleştirilen yıkım törenine katılan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, ilçenin birçok noktasında tapu dağıtımı gerçekleştirdiklerini ve kamu ve özel sektör aracılığıyla dönüşüm projeleri gerçekleştirdiklerini söyledi. ″30 bin tapu dağıtımı hedefimize ulaşmak için de vatandaşlarımıza tapu dağıtımlarına başladık″ diyen Başkan Yılmaz, ″Yıldırım için yaptığımız her işte ince eleyip sık dokuyarak, yıllar sonrasını da hesaba katarak çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu doğrultuda ‘doğru plan- doğru uygulama‘ prensibimizle kamu kaynaklarını israf etmeden önemli işlere imza atıyoruz” dedi.

Sinandede Mahallesi’nde gerçekleştirdiğimiz dönüşüm çalışmasında tapu maliklerine tapularını teslim ederek özel sektör eliyle yapılacak dönüşümün önünü açıp yıkım çalışmalarına başladıklarını aktaran Başkan Yılmaz, ″Yıldırım Belediyesi olarak hem depreme dayanıksız binaları yıkarak yerine konforlu ve modern binalar inşa ediyoruz hem de sadece bu bölgede toplamda 12 bin 500 metrekareyi bulan sosyal donatı alanlarını da mahallemize kazandırıyoruz. Sinandede Kentsel Dönüşüm Projesi ilçemize hayırlı olsun. Yıldırım için büyük düşünüyor, büyük dönüşüyoruz″ diye konuştu.

AdminAdmin

YORUMLAR