Yalova Haber
HV
28 MART Perşembe 16:45

Bu şehir sporcu fabrikası gibi çalışacak! Geleceğin şampiyonları yetişecek

Türkiye’nin spor altyapısı güçlü şehirlerinden Samsun’da Büyükşehir Belediyesi, çocukların sağlıklı yetişmelerine katkı sağlayarak gençlerin spora olan ilgilerini artırmak amacıyla birçok spor yatırımını hayata geçiriyor. Belediye, kapalı spor salonlarından yüzme havuzları ve futbol sahalarına kadar çok sayıdaki tesisi 2024’e kadar bitirmeyi hedefliyor.

SPOR
Giriş Tarihi : 20-10-2022 08:44   Güncelleme : 20-10-2022 08:44
Bu şehir sporcu fabrikası gibi çalışacak! Geleceğin şampiyonları yetişecek

SAMSUN (İGFA Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteği ile kentte güzel projelere imza atan Samsun Büyükşehir Belediyesi, İlkadım Derebahçe Tesisleri’ni, FIFA standartlarında bir stadyuma dönüştürdü. Koltuksuz tribünlere 2 bin 887 koltuk monte eden belediye, maçların akşamları oynanabilmesi içinde ışıklandırdı. 8.5 milyon liraya mal olan yatırımla amatörden 3. Lig'e çıkacak kulüpler için lokasyonu güzel hale gelen modern sahayı diledikleri gibi kullanan sporcular ve gençler, futbolun keyfini çıkarıyor.

İLKADIM SPOR SALONU İHALE EDİLDİ

Ülkenin en iyi kapalı spor salonlarından biri haline gelecek İlkadım Spor Salonu, Samsun Anadolu Lisesi'nin arazisine yapılacak. KDV dahil 120 milyon liraya mal olacak projenin ihalesi yapıldı. Sözleşmesi imzalanarak yer teslimi aşamasında olan projenin temeli ise Gençlik ve Spor Bakanı  Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla birlikte atılacak. 3 kat ve içerisinde olimpik ve öğrenme yüzme havuzu, fitness salonları, müsabaka salonları ile 65 araçlık otoparkın bulunacağı tesisin 2024’te hizmete açılması planlanıyor.

3 ADET FUTBOL SAHASI YAPILACAK

Kentte modern ve üst düzey futbol sahaları inşa etmeye hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, Canik, Atakum ve Çobanözü bölgesinde 3 tesis yapacak. Atakum ilçesi Büyükoyumca Mahallesi’nde yine FIFA standartlarına uygun saha yapacak. 707 metrekarelik kapalı alanı ve 105-68 metre boyutunda olacak sahanın yanı sıra tesiste, soyunma odaları, hakem odaları ve idari binası yer alacak. Projesi yakın zamanda ihaleye çıkacak. Canik ve Çobanözü futbol sahası projeleri ise hazırlanıyor.

YÜZME HAVUZLU SPOR SALONU İNŞA EDİLECEK

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin tahsis edeceği bir alanda kapalı spor ve antreman salonu yapmayı hedefleyen Samsun Büyükşehir Belediyesi, İlkadım Kılıçdede Mahallesi’ne yüzme havuzlu spor salonu kazandıracak. Tesis, toplam 12 bin 100 metrekarelik alana sahip olacak. 1161 seyirci kapasiteli kapalı spor salonunun toplam 65 araçlık açık otoparkı bulunacak. Büyük spor salonu, soyunma odaları, ofis, teknik alanlar, bireysel spor alanı, öğrenme havuzu, 104 kişilik yarı olimpik havuzu, antrenör odası, hakem odası, fitness, sauna, fin hamamı, kafeterya, seminer salonu, tesis yönetici odası ve VİP odası bulunacak kapalı spor salonunda, hentbol, basketbol gibi salon sporlarının yanında konferans ve sinema gösterimi yapılabilecek. Ağustos ayında ihalesi yapılan projenin 720 günde tamamlanması bekleniyor. 

ALTYAPI SORUNLARINI ÇÖZÜYORUZ

Spor yatırımlarının büyük önem taşıdığını söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Spor konusu bizim en önemli alanlarımızdan birisi. Eğitimde, sporda, iş hayatında, turizm de, sanayi de, birçok alanda yeni projeleri hayata geçiriyoruz. Her alanda onlara en iyi hizmeti vermeye gayret ediyoruz. Spor konusunda çok ciddi destek ve büyük ciddi gayretimiz var. Geçmiş yıllarda Samsunlu bakanlarımızın da katkıları ile şehrimiz spor yatırımlarında Türkiye'nin altyapısı en iyi olan şehirlerden birisisi haline geldi. Gençlerimizin genetiği spora çok yatkın. Onların eğitim ve ahlaki tarafları da harika. Biz bundan büyük mutluluk duyuyoruz. Spor alanında istediğiniz yere ulaşamazsanız gelişmeyi tamamlamış olmazsınız. Bunu unutmamak gerekir. Saha ve salon sporlarında nizami maç noktasında yer sıkıntılarımız vardı. Yoğun bir şekilde bunlarla ilgili yatırım ataklarımız var. Bu yatırımları tamamladığımızda, gençlerimiz artık şehri için yarışır hale gelecek” İfadelerini kullandı.

AdminAdmin

YORUMLAR