Yalova Haber
HV
28 MART Perşembe 21:21

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “2013 Yılında Tuzla’da Deprem Risk Haritası Çıkardık”

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-03-2023 19:46   Güncelleme : 02-03-2023 19:46
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “2013 Yılında Tuzla’da Deprem Risk Haritası Çıkardık”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Hatay’da yapılan çalışmaları ve Tuzla’daki çalışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Yazıcı, kalıcı konutlar yapılana kadar ve yerel idarelerin yeniden organize edilinceye kadar bölgede çalışmalara devam edeceklerini belirtti. Ayrıca Başkan Yazıcı, 2013 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi iş birliğinde Tuzla’da deprem risk haritası çıkardıklarını belirtti. Başkan Yazıcı, bölgedeki depremzedelerin, yaşadıkları tramvayı götürebilecek sosyal rehabilitasyon oluşturacak birçok projeyi Hatay’da gerçekleştirdiklerini açıkladı.

“BELEDİYECİLİK HİZMETİMİZİ, EN UÇ NOKTADAKİ VATANDAŞLARIMIZA KADAR GÖTÜRÜYORUZ”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” Hatay’da kalıcı konutlar yapılana kadar, konteyner kentlerde yaşamın idame ettirilmesi, kalıcı konutlar oluştuktan sonra yerel idareler yeniden organize edilinceye kadar en az 6 ay buradayız. Hatay’da ikinci bir belediye olacak şekilde 85 personel, 60’dan fazla aracımız var. Başkan Yardımcılarımız ve müdürlerimiz belirli periyotlar içerisinde değişerek bir organizasyon şeması kurduk. AFAD ile koordine bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Konteyner şehirde de yaşarken, oradaki vatandaşlarımızın belirli bir standardı olması lazım. Ramazan ayı geliyor, iftarın ve sahur yemeklerin hazırlanması, çocukların eğitim alanlarının oluşması çok önemli. Tuzla’da Anne Çocuk Eğitim Merkezimiz var. Merkezimizi oradaki çocuklar kullanabilmesi için müdürlüklerimiz bir çalışma yapıyor. Bu tramvayı götürebilecek sosyal bir rehabilitasyon oluşturacak birçok çalışmamız var. Belediyecilik hizmetimizi, en uç noktadaki vatandaşlarımıza kadar götürüyoruz ve kalıcı konutlar yapılana kadar ve yerel idareler yeniden organize edilinceye kadar biz bölgeden ayrılmayacağız” dedi.

“2013 YILINDA TUZLA’DA DEPREM RİSK HARİTASI ÇIKARDIK”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” 2013 yılında Tuzla’da İstanbul Teknik Üniversitesi ile deprem risk haritasını çıkardık. Üniversitemizden iki tane hocamız ile beraber nerede toplanabilir, nerede yollar tıkanabilir, eski yapılar nerededir, fay hatları ve yan dalları nerededir diyerek bir çalışma yaptık. Ciddi bir çalışma yapmıştık. Bu alanlarımızın alt yapılarının hazır olanları var, olmayanları da hazırlıyoruz. Bazı ilçeler için o alanlarımızı da hazır tutmamız gerekiyor. Sivil inisiyatifi katmadan bu işi yapmak mümkün değil. Her mahallede arama ve kurtarma ekibi kurulmalı ve o mahallelerde ev sahibi olan kişilerden, ‘Deprem görev emri’ olarak herkesin bir görevi olmalı” dedi.

#ozelhaber

Medektif

AdminAdmin

YORUMLAR