Yalova Haber
HV
19 MART Salı 10:10

AKÇAY: SPORU KENDİNİZE DERT EDİNECEKSİNİZ

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-11-2022 22:27   Güncelleme : 14-11-2022 22:27
AKÇAY: SPORU KENDİNİZE DERT EDİNECEKSİNİZ

Spor Söyleşileri - Mustafa Reşit Akçay (2)

Esenler Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün hazırladığı ‘Spor Söyleşileri’ programının konuğu Esenler Erokspor’un başarılı teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay oldu. Esenler Gençlik Merkezi’nde futbolseverlerle bir araya gelen Akçay, tutkunu olduğu futbolu ve başarılı bir futbolcu olabilmenin sırlarını gençlerle paylaştı.

‘İlk başlarda 2. Lig’de çalışmayı düşünmüyordum’ diyen Mustafa Reşit Akçay, Erokspor ile çalışmaya nasıl karar verdiğini şu şekilde anlattı:

“Süper Lig ve TFF 1. Lig’den teklif bekliyordum. Olursa olur olmazsa olmaz diyordum. Yönetimle karşılaştığımda gördüğüm vizyon ve hedefler beni ikna etti. Geç geldim ama belli şeylere müdahil olabilir, değiştirebilir ve geliştirebilirim diye düşündüm. Öyle de oluyor. Ortak bir çalışmaya girdik. Bu tarz çalışmalarda en önemli saygı, alanların korunmasıdır. Başarı için çalışmak, adanmış olmak ve dert edinmek gerekir. Sporla uğraşıyorsanız başarılı olmak için sporu kendinize dert edineceksiniz.”

Kendisini dinlemeye gelen gençlere seslenen Akçay, “Öğrenmenin altın çağı 10 ve 11 yaşlardır. Futboldaki öğretilerimizin büyük bir kısmını bu yaşa sığdırırız. En iyi öğrenme çağıdır. Şuan o kadar özelsiniz ki. Bunu değerlendirmeyi bilmelisiniz. Herhangi bir şeye ulaşmaya çalışırken karşınızdakini yanıltmaya çalışmayın. Kendinizi yanıltırsınız. Öğrendiğiniz bilgileri doğru yerde kullanmayı bilmelisiniz. Futbolda da bu geçerlidir. Bilgiyi transfer etmeyi öğrenmelisiniz” dedi.

Gençlerin sorularını oldukça samimi bir şekilde cevaplayan Akçay, söyleşinin bitiminde gençlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

#ozelhaber

Medektif

AdminAdmin

YORUMLAR