Yalova Haber
HV
28 MART Perşembe 22:17

Sırbistan’da Katliam

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da bir ilköğretim okulunda 14 yaşındaki bir saldırganın 8'i çocuk 9 kişiyi öldürmesinin ardından 3 günlük ulusal yas ilan edildi. Ülke genelindeki okullarda eğitime ara verildi.

Özel Haber
Giriş Tarihi : 03-05-2023 21:36
Sırbistan’da Katliam

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Belgrad'daki Vladislav Ribnikar İlkokulunda 7. sınıf öğrencisinin, sabah saatlerinde güvenlik görevlileri ve öğrencilere silahla ateş açtığı kaydedildi.

Açıklamada, 2009 doğumlu öğrencinin düzenlediği silahlı saldırıda 8'i çocuk, 1'i güvenlik görevlisi 9 kişinin hayatını kaybettiği, 6'sı çocuk 1'i öğretmen 7 kişinin yaralandığı belirtildi.

14 yaşındaki saldırganın babasının silahını kullandığı, babasının da gözaltına alındığı aktarıldı.

Sırbistan'da 7. sınıf öğrencisinin okulda düzenlediği silahlı saldırıda 8'i çocuk 9 kişi öldü

Saldırı nedeniyle 5 Mayıs Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere 3 günlük yas ilan edilirken, ülke genelindeki okullarda eğitime ara verildiği belirtildi.

Sırbistan Eğitim Bakanı Branko Ruzic, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, “Kimse ölen çocukları geri getiremez. O korku anına şahitlik eden çocukların ne hissettiğini, güvenlik görevlisi ve öğretmenlerin trajediyi önlemek için nasıl fedakarlık gösterdiğini hayal etmek bile çok zor" diye konuştu. Sağlık Bakanı Danica Grujicic ise, "Maalesef onları geri getirmenin bir yolu yok. Bu, bir doktor ve bir insan olarak kariyerim boyunca gördüğüm en kötü olay" ifadelerini kullandı.

AdminAdmin

YORUMLAR